Snelle oogmeting?

Kan ik nu ‘ff’ me ooge mete?
Dit is een vraag die ons veel gesteld wordt, maar die wij helaas niet “ff” kunnen uitvoeren. Om de kwaliteit van de oogmeting te waarborgen, gaat er veel meer tijd inzitten dan “ff” en plannen wij het liefst voldoende tijd in voor u. Wat doen wij precies met een refractieonderzoek?

Anamnese en Sterktebepaling met de objectieve refractie
Allereerst willen wij uw oogklacht en wensen in kaart brengen. Na de intake/anamnese zullen wij starten met de sterktebepaling door middel van een objectieve refractie. Dit is een volledig computergestuurde meting die ons een indicatie geeft van de sterkte.
(Dit onderzoek is gratis)

Sterktebepaling met de subjectieve refractie
Om veraf en dichtbij goed te kunnen kijken, accommodeert en vervormd de ooglens. Als gevolg van accommoderen kan het oog variëren in sterkte. Bij een subjectieve meting bepalen wij de sterkte waarbij het accommodatiesysteem in ruststand is. Door middel van het kijken door een phoroptor gaat u diverse letters of cijfers lezen. Er wordt dan volgens een vast protocol glazen in diverse sterktes voor uw ogen geplaatst, zo kunnen wij de sterkte van de correctie nauwkeurig bepalen.

Bepaling van de kwaliteit van het binoculair zien
Hierbij wordt gekeken of de ogen goed samenwerken. Mocht dit niet het geval zijn, kan dit onrust geven bij het kijken en vermoeide ogen als gevolg hebben. Met een prismacorrectie kunnen dit soort problemen vaak worden opgelost.

Oogdruk meting vanaf 45 jaar
Oogdruk bepalen doen we door een beetje lucht op het oog te blazen. In het oog bevindt zich een vloeistof die constant wordt aangemaakt en afgevoerd. Wanneer één van deze processen dit niet naar behoren functioneert onstaat er een te lage of te hoge oogdruk.

Correctie Advies
Als laatste wordt de gezichtsscherpte bepaald, die is minstens zo belangrijk is als de sterkte. Dit zegt veel over de kwaliteit van het zien. Ook kan deze waarde iets zeggen over de gezondheid van het oog. Er zijn veel oplossingen denkbaar om de oogfout te corrigeren. Door de 35 jaar aan historie van onze klanten hebben wij een goed beeld van de situatie en kunnen daardoor ook goed adviseren wat de beste kijkoplossing zal zijn. Wanneer er twijfel bestaat over de gezondheid van het oog, maken wij een onder andere een oogscan voor aanvullend onderzoek. Indien nodig zullen wij u doorverwijzen naar een oogarts.

Zoals u heeft kunnen lezen, is een oogmeting veel meer dan “ff opmeten”, Wij werken daarom uitsluitend volgens afspraak en kost dit uitgebreide onderzoek € 27,50. Indien u binnen 3 maanden een bril aanschaft wordt dit bedrag weer in mindering gebracht.